pictat.ro
Calculate Price
  Tablouri reproduceri celebre, Apusul umbrelor noptii (Shades of night descending) 1931, Pictor Salvador Dali. - COD Tablou: 19016


     

Reproduceri celebre pictate in ulei pe panza:  Apusul umbrelor nopti (Shades of night descending) 1931. Dimensiunea originala (61x50cm). Momentan acest tablou pictat de Salvador Dali se afla in Muzeul Salvador Dali, Sankt Petersburg, Florida, SUA. In aceast tablou, caracterul obsesiv este evidentiat de unul dintre elementele mai putin importante si cel mai putin observat de spectator: umbra fara masuratori care se intinde in partea de jos a panzei. Puterea obsesionala este obtinuta prin faptul ca are in centru o piatra a carei umbra este mult mai putin densa decat cea aflate in spatele acesteia. in aparenta, acest recif pare a fi o stanca ca toate celelalte, totusi, este pictata astfel incat umbra sa, sa aiba o forma asemanatoare cu ce a pietrei aflate in prim-plan. Forma lor este, de altfel, destul de diferita, si aici pictorul a aplicat cu succes faimoasa sa metoda paranoico-critica. Umbra in prim plan este cea a unui pian de concert, un instrument care ocupa un loc predominant in multe dintre compozitiile suprarealiste ale lui Dali, cum ar fi: Iluzia diurna, Umbra unui mare pian se apropie -1931, Birocrat mediu, Sase aparitii ale lui Lenin pe un pian mare - 1931 sau Eu insumi. Acest pian este cel care a apartinut lui Pichots, dupa spusele pictorului Salvador Dali: Am fost impresionat de aceste umbre in soarele stingator, langa chiparosul inalt din curtea interioara a casei si inca odata cand au dus instrumentul pe stancile de langa apa. Vorbind de fetisismul sau, Dali a spus: A fost o chestiune a tuturor fetisurilor si incaltamintea din copilaria mea fosilizata sub membranele durerii mele, toate mimetizate la Capul Creus.Fetisurile de pantofi apar adesea in scenele (canibalismului birocratic) unde se pot vedea cele mai variate figuri: o fata, Nietzche sau Maxim Gorky devorand un pantof cu toc inalt.
Salvador Dali este printre cei mai versatili si prolifici artisti ai secolului al XX-lea si cel mai renumit surrealist. Teoria Freudiana sta la baza incercarilor lui Dali de a forta un limbaj vizual capabil sa descrie visele si halucinatiile. Picturile sale reprezinta lucrari iconice si ubicue, prin care Dali a obtinut faima extraordinara in timpul vietii sale si dincolo. De asemenea a pictat teme obsesive de erotism, de moarte reflectand familiaritatea si sinteza teoriilor psihanalitice ale timpului sau. Bazandu-se pe amintiri din copilarie, lucrarile lui Dali sunt pline de simboluri, variind de la fetisuri,imagini cu animale, pana la simbolurile religioase.
De ce sa comandati lucrari realizate de atelierul nostru si nu din alta parte cu un cost redus? Noi oferim pictura veritabila ulei pe panza. Termen de manopera 15-25 zile lucratoare in functie de dimensiunea pe care o doriti. In pretul de calculator NU sUNT INCLUsE: sasiul, Rama decorativa, livrarea si TVA.Increderea oferita de Dvs va fi rasplatita cu reproduceri de inalta calitate atat tehnica cat si artistica, experienta in domeniu inca din anul 2005.Avem pana la aceasta data mii de lucrari pictate de calitate muzeala in portofoliu reproduse fidel cromatic cat si ca forma, cu o acuratete garantata de minim 90% ( pot exista variati cromatice foarte fine).


 

Order Form

Payment Method: Bank Transfer PayPal
Full Name
Email
City
State
Phone #
Dimensions
Material
More Details