pictat.ro
Calculate Price
  Tablouri reproduceri celebre, Galateea in sfere atomice (Galatea of the spheres) 1952, Pictor Salvador Dali - COD Tablou: 19012


     

Reproduceri celebre pictate in ulei pe panza: Galateea in sfere atomice (Galatea of the spheres) 1952. Dimensiunea originala (65x54cm). Momentan acest tablou pictat de salvador Dali se afla in Teatrul si Muzeul Dali Figueres, Spania. Acest tablou este cunoscut si sub titlul de Galateea sferelor si o reprezinta pe sotia si muza lui( Gala Dali), construite impreuna printr-o serie de sfere aranjate intr-o gama continua. Numele Galateea se refera la o nimfa de mare a mitologiei clasice, renumita pentru virtutea ei, sau, se mai poate referi si la statuia iubita de creatorul ei, Pygmalion. Una dintre cele mai reprezentative lucrari din perioada misticismului nuclear apartinand lui Dali. Acest tablou este rezultatul pasiunii pe care Dali o avea pentru stiinta si pentru teoriile dezintegrarii atomului. Chipul personajului pictat este formata dintr-un cadru discontinuu, fragmentat, populat dens de sfere, care pe axa pânzei are o viziune tridimensionala si o perspectiva uimitoare. Dupa cum a explicat Dali in Manifestul sau anti-material: Astazi, lumea exterioara (cea fizica) a trecut dincolo de cea psihologica. Acest tablou este unul dintre cele mai elocvente acte de omagiu aduse chipuli Galeei pe care Dali l-a pictat si dorind ca aceasta lucrare sa fie expusa in Muzeul de Teatru, pe un sevalet care apartinea lui Meissonier.
Salvador Dali este printre cei mai versatili si prolifici artisti ai secolului al XX-lea si cel mai renumit surrealist. Teoria Freudiana sta la baza incercarilor lui Dali de a forta un limbaj vizual capabil sa descrie visele si halucinatiile. Picturile sale reprezinta lucrari iconice si ubicue, prin care Dali a obtinut faima extraordinara in timpul vietii sale si dincolo. De asemenea a pictat teme obsesive de erotism, de moarte reflectand familiaritatea si sinteza teoriilor psihanalitice ale timpului sau. Bazandu-se pe amintiri din copilarie, lucrarile lui Dali sunt pline de simboluri, variind de la fetisuri,imagini cu animale, pana la simbolurile religioase.
De ce sa comandati lucrari realizate de atelierul nostru si nu din alta parte cu un cost redus? Noi oferim pictura veritabila ulei pe panza. Termen de manopera 15-25 zile lucratoare in functie de dimensiunea pe care o doriti. In pretul de calculator NU sUNT INCLUsE: sasiul, Rama decorativa, livrarea si TVA.Increderea oferita de Dvs va fi rasplatita cu reproduceri de inalta calitate atat tehnica cat si artistica, experienta in domeniu inca din anul 2005.Avem pana la aceasta data mii de lucrari pictate de calitate muzeala in portofoliu reproduse fidel cromatic cat si ca forma, cu o acuratete garantata de minim 90% ( pot exista variati cromatice foarte fine).


 

Order Form

Payment Method: Bank Transfer PayPal
Full Name
Email
City
State
Phone #
Dimensions
Material
More Details