pictat.ro
Calculate Price
  Tablouri cu reproduceri celebre, Enigma lui William Tell (The Enigma of William Tell) 1933, Pictor Salvador Dali - COD Tablou: 19006


     

Reproduceri celebre pictate in ulei pe panza: Enigma lui William Tell (The Enigma of William Tell). Pictat in anul 1933. Dimensiunea originala (201.5x346 cm). Momentan acest tablou se afla in Muzeul de arta Moderna Museet, Stockholm, Sweden. Tabloul face parte din curentul artistic surrealism avangardist si este o lucrare simbolistica asa cum sunt majoritatea lucrarilor sale. Legenda renumita a lui William Tell este despre un barbat care este obligat sa puna un mar asezat pe capul fiului sau si sa traga o sageata care sa strapunga marul. Povestea este o relatare moderna a sacrificiului biblic al lui Isaac de catre tatal sau Avraam. Dali preia aceasta poveste veche, si o transpune pe panza cu indoiala freudiana, insa in lucrarea lui Dali,interpretata in inconfundabilul stil, barbatul este infatisat langa un copil iar acesta are asezat pe cap un cotlet de miel. Ca printr-o rasturnare de situatie, pe tema atacului paternal, figura tatalui este pe cale sa devoreze copilul, iar pasarile pictate in coltul lucrarii asteapta resturile. Dali a avut o relatie tumultuoasa cu familia sa, lucru care este sugerat pe panza in multe dintre lucrarile sale. Aceasta piesa este un exemplu bun al modului in care visele noastre proceseaza continuu astfel de dileme persistente ale existentei noastre, prin montaje de simboluri salbatice si reprezentari subconstiente. Dali a folosit câteva alte unelte din setul sau simbolic de instrumente in acest tablou. Fesa alungita are o conotatie sexualizata falsa. Faptul ca este sustinut de o cârja arata slabiciunea tatalui si nevoia de asistenta. La vremea in care Dali a realizat acest tablou, el a fost practic renegat de tatal sau pentru relatia sa cu Gala ( iubita sa de la acea vreme), care se presupune ca este reprezentata de micul picior si in acelasi timp de catre copil, pozitionat chiar lânga piciorul gigantic al tatalui. Aceasta opera de arta a servit de asemenea ca punct de cotitura in relatia lui Dali cu grupul suprarealist. Surrealistii condusi la acea vreme de Andre Breton, au fost sustinatori lui Lenin, in timp ce Dali la pictat pe Lenin in cateva din lucrarile sale infatisand chipul patern diabolic. Surrealistii au fost foarte suparati de aceste reprezentari si au incercat sa-l inlature pe Dali din grupul lor.
Salvador Dali este printre cei mai versatili si prolifici artisti ai secolului al XX-lea si cel mai renumit surrealist. Desi si-a adus aminte de productia pictorului, in decursul carierei sale lungi, sa implicat cu succes in sculptura, tiparire, moda, publicitate, scrieri, cat si cea mai faimoasa productie de filme in colaborare cu Alfred Hitchcock. Dali a fost renumit pentru personalitatea sa labila, precum si pentru virtuozitatea sa tehnica incontestabila. Lucrararile lui poarta amprenta colegilor spanioli Pablo Picasso si Joan Miro. Picturile sale, de asemenea sunt fascinate datorita stilului hiperrealist si simbolism.
De ce sa comandati lucrari realizate de atelierul nostru si nu din alta parte cu un cost redus? Noi oferim pictura veritabila ulei pe panza. Termen de manopera 15-25 zile lucratoare in functie de dimensiunea pe care o doriti. In pretul de calculator NU SUNT INCLUSE: Sasiul, Rama decorativa, livrarea si TVA.Increderea oferita de Dvs va fi rasplatita cu reproduceri de inalta calitate atat tehnica cat si artistica, experienta in domeniu inca din anul 2005.Avem pana la aceasta data mii de lucrari pictate de calitate muzeala in portofoliu reproduse fidel cromatic cat si ca forma, cu o acuratete garantata de minim 90% ( pot exista variati cromatice foarte fine).


 

Order Form

Payment Method: Bank Transfer PayPal
Full Name
Email
City
State
Phone #
Dimensions
Material
More Details