De ce nu intelegem arta moderna ? Arta Contemporana!!!

COD: P12069

Overview

Am intrat in galeria de arta si intr-una din săli m-am speriat văzând două maşini presate în urma unor accidente – mă aşteptam să văd şi victimele pline de sânge prin preajmă.
Acum intelegi de ce arta modernă, nu mai caută frumosul ca in secolele trecute, ci se adresează gândirii, intelectului ?
Am vazut şi nişte pânze mari pe care în loc de picturi erau mâzgălite nişte formule matematice, aduceau cu nişte table dintr-o clasă de predare, doar că fundalul era alb în loc de negru.
Am încercat să urmăresc o ecuaţie care şerpuia într-un colţ al tabloului.
Acum intelegi de ce arta modernă, nu mai caută frumosul ca in secolele trecute, ci se adresează gândirii, intelectului ?
În altă sală erau nişte televizoare alb negru, în care rulau nişte imagini. Pe ecranul unui televizor o femeie tănără se pieptăna. Se vedea numai capul şi mâna cu pietenele trecut prin păr. Am privit atenta câteva minute. Pentru ca nu prindeam mesajul m-am ambiţionat şi am stat aşa vreo jumătate de oră... Şi dintr-o dată m-a şocat ceva: gestul era cam acelaşi, dar dacă îl observai cu atenţie sesizai că nu se repetă niciodată. M-am interesat între ce ore era deschisa galeria de arta... Între zece şi şase. Televizorul funcţiona non-stop între aceste ore. Am înţeles că filmul acela fusese realizat prin fixarea obiectivului asupra unei femei care se pieptăna timp de opt ore fără pauză. waw...fascinant ... Eu sincer cred ca poti fi emotionat de un tablou abstract – sau de o instalatie contorsionata de un morman de fieratanii – pt ca emotia inseamna (si ) informatie: o forma pe care nu ai mai vazut-o pina atunci, niste culori combinate altfel, o tratare diferita a spatiului sau in proiectii video ciar a timpului. mie imi plac ... unele dintre ele ( toate enumerate mai sus ) desi nu toate ... nu cele pe care nu le inteleg ... iar cele pe care le inteleg ... demonstreaza ca frumusetea poate sa vina in forme neasteptate. Contemporanii artisti fug de emotiile “primare”. Cu cat esti mai “insensibil” cu atat pari mai revolutionar, mai pus pe schimbare. Din pacate, schimbarile astea radicale, experimentale, au nevoie de explicatii si nu toata lumea are timp si chef.
Clar exista insa si o categorie de cunoscatori ,in general critici, dar nu numai , care ``s-au plictisit`` de arta figurativa si nu se mai pot emotiona in fata ei si atunci cauta ineditul, neasteptatul, nemaivazutul, ai ghicit ... Arta Contemporana.

Details

Google Nearby Places